top of page

Es Im-perfect®

Son una marca de conserves vegetals compromesa amb la sostenibilitat ambiental i la justícia social.

Al seu obrador elaboren patés vegetals, melmelades i salses amb fruites i verdures de proximitat descartades del circuit comercial per ser imperfectes (formes o tamanys diversos, taques, marques o que són massa madures), per caigudes de preus (quan el preu del mercat cau per sota dels costos de producció i recol·lecció, obliga a productors i productores a deixar la collita al camp), o per excedents de producció.

A es im-perfect® les reinventen i els donen un nou valor a través d’un model sostenible basat en els principis de l’economia circular. 

Un projecte de la Fundació Espigoladors

Es im-perfect® és l’empresa d’inserció laboral i de transformació alimentària de la Fundació Espigoladors, una organització sense ànim de lucre que actua sobre tres necessitats socials a través d’un model innovador i empoderador: lluitar per l’aprofitament alimentari, garantir el dret a una alimentació saludable i sostenible per a tota la població i crear oportunitats laborals per a col·lectius en situació de risc d’exclusió social.

L’any 2018 van inaugurar l’obrador de la marca es im-perfect® al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat. Així, a pocs quilòmetres del Parc Agrari del Baix Llobregat -conegut com “el rebost de la regió metropolitana de Barcelona”-, naixia un espai d’inserció sociolaboral i d’innovació per l’aprofitament alimentari que consolidava el model circular d’Espigoladors.

7e0dfabf-37ca-4101-8fc0-35ef98a42865-1536x1020.jpg
espig-37-faves_autor_Rafa_Coelho_2018-683x1024.jpg
espig-08-enciams_autor_Pablo_Mier_2020-1024x683.jpg

El manifest de Es Im-perfect®

02

Aprofiten fruites

i verdures que no 

solen vendre al

circuit comercial.

Algunes estan

relacionades amb

criteris estètics i,

d’altres, deriven de dinàmiques de l’actual model agroalimentari.

03

Aposten per la

bioeconomia circular

com l’únic paradigma

de producció

sostenible possible.

Recuperen aliments descartats del circuit comercial i els transformen en productes d’alta qualitat evitant la pèrdua d’aquests i dels recursos emprats en la seva producció.

04

 Al seu obrador ofereixen oportunitats laborals i formatives

per a persones en situació de risc d’exclusió social.

Tenen molt clar que perquè un producte sigui sostenible ha de ser socialment responsable i s’ha de produir en un lloc de treball digne.

01

Lluiten per

l'aprofitament

alimentari. 

1/3 dels aliments produïts a escala mundial que són aptes pel consum humà s’acaben descartant. Malbaratar aliments té implicacions i conseqüències econòmiques, mediambientals i socials molt severes.

05

 Promovem l’alimentació natural, saludable i de qualitat. 

Elaboren totes les seves conserves mitjançant un procés artesanal on tracten amb molta cura tots els ingredients per garantir-ne la qualitat..

Tots els productes es im-perfect® són naturals, lliures de colorants i conservants artificials.

06

 Defensen la pagesia

local i el
producte de proximitat.

Visibilitzen i defensen la tasca imprescindible que fa la pagesia als territoris. Totes les fruites i verdures de les seves conserves provenen de productors i productores locals. Consumint productes locals i de temporada, aposten per una alimentació més sostenible.

07

 Aposten per una transformació del sistema agroalimentari.

La seva lluita està alineada amb la voluntat d’avançar cap a models més sostenibles i locals, que garanteixin l’accés a una alimentació saludable per a tothom i la sobirania alimentària dels territoris.

08

 Volen inspirar una actitud davant la vida: imperfecta, conscient i sostenible.

Avançar cap a l'aprofitament alimentati i la justicia social necessita la col-laboració de totes i tots. 

.

Productes Es Im-perfect®

bottom of page